Mutfak ve banyonuzda farklı görünümler, sıra dışı ölçü ve şekiller elde etmeniz için önerilerinizi bize iletin, görüşelim, tasarlayalım ve gerçekleştirelim.
Mermer, metomorfizma olayı sonucunda kalker ve dolomitik kalkerlerin yeniden kristalleşmesiyle meydana gelmiş bileşimdir. Bileşimlerinin %90-98’i CaCO3’ten (Kalsiyum karbonat) oluşmaktadır. Düşük oranda MgCO3 (Magnezyum karbonat) içermektedir. CaCO3 kristallerinden oluşan mermerlerde esas mineral “Kalsit” tir. Aynı zamanda az miktarda silis, silika, feldspat, demiroksit, mika, fluorin ve organik maddeler bulunabilir. Renkleri genellikle beyaz ve grimsidir. Fakat yabancı maddeler nedeniyle sarı, pembe, kırmızı, mavimtırak, esmerimsi ve siyah gibi renklerde de olabilirler. Mikroskop altında incelendiğinde, birbirine iyice kenetlenmiş “Kalsit Kristalleri”nden oluştuğu görülür.
Endüstriyel anlamda “mermer”; kesilip parlatılabilen her cins taş mermer olarak kabul edilmektedir. Taşın cinsi ve içeriği ne olursa olsun büyük ebatta blok elde edilebilme, kesilme ve cilalanma gibi özellikler göstermesi, o taşın mermer olarak kabul edilmesine kafi gelmektedir. Bunlardan granit, diyabaz, lösitli siyenit, fanolit ve serpantinler gibi magmadan türeyen kayaçlar da bu suretle mermer tanımının içine girmektedir (Kaynak:http://tr.wikipedia.org/wiki/)
Granit, volkanik bir taştır ve yer kabuğunun diplerindeki erimiş magmanın, milyonlarca yıl yavaş yavaş kristalize olmasıyla, deprem ve erozyonlar sonucunda yeryüzüne çıkmıştır. Granitin ana mineralleri, quartz ve feldspat ile amfibole, piroksen ve mika gibi ikincil minerallerdir. Bu minerallerin dağılımı ve yoğunluğuna göre granitin rengi oluşur.
Mermerit mermer tozu ve polyester ile hazırlanan karışımın kalıplara dökülerek reaksiyon sonucu istenilen şekilde katılaşması ile oluşan cisimlere denir.
Mermerit ile Mermerin Farkı?
- Mermerit her renkte üretilebilir. Mutfağınıza, banyo dolaplarınıza ve fayanslarınıza uygun, istenilen renk seçeneklerinde üretilebilir.
- Mermerit Estetik ve şıktır.
- Cilalamaya gerek yoktur. Rengi yıllar geçsede solmaz ve parlaklığını kaybetmez.
- Mermerit hafiftir, Mermer ise ağırdır.
- Mermerit montajsız tek parçadır, Mermer ise montajlı çok parçalıdır.
- Mermer ürünlerinde yapıştırma olduğu için, sızma olasılığı çok yüksektir. Mermeritte yapıştırma ve ek yeri yoktur. Bundan dolayı zamanla arka süpürgeliğin, ön ile kenar dudaklarının oynaması, açılması ve evye kısmının tezgahtan ayrılıp aşağı düşmesi gibi bir problemlerle karşılaşılmaz.
- Mermerit üretimi hızlıdır, Mermer üretimi yavaştır.
- Mermerit özel ebat ve şekillerde kolayca üretilebilir, Mermerde ise zordur.
- Mermerit Granit (grapol) ve mermer (onix) görünümünde de üretilebilir. Mermerit Polyester bazlı üretim olduğu için, kasılmadan dolayı kırılma yapmaz.
- Esneme payı mermere göre daha fazladır. Bu yüzden çok sağlam ve dayanıklıdır.
- Mermeritler 220°c ısıya kadar (direk temaslar hariç) dayanıklı ürünlerdir.
Kaynak:http://www.mermerit.com.tr
Mermer Ürünleri
Granit Ürünleri
Mermerit Ürünleri-Naturel
Mermerit Ürünleri-Granit Görünümlü